В четвъртък френският парламент одобри най-новите мерки на правителството за справяне

...
В четвъртък френският парламент одобри най-новите мерки на правителството за справяне
Коментари Харесай

Парламентът на Франция одобри по-строгите Covid мерки

В четвъртък френският парламент утвърди най-новите ограничения на държавното управление за справяне с ковид, в това число трансформирането на настоящия здравен паспорт в по-строг имунизационен пропуск, предаде Ройтерс.

Новите правила бяха подкрепени от 214 членове на Народното събрание, срещу 93, които гласоподаваха срещу, а 27 се въздържаха. След това те ще бъдат отнесени към Сената, който ще ги прегледа преди по-нататъшното им утвърждение.

Съгласно законопроекта от лицата над 12-годишна възраст ще се изисква да потвърдят имунизационния си статус, с цел да получат достъп до заведения за хранене и питейни заведения, културни обекти или междуградски публичен превоз. Отрицателният тест за Covid-19 към този момент няма да е задоволителен, с изключение на за достъп до здравни заведения и услуги.

По-рано ръководещата партия " Република в придвижване " отбрани потреблението на внезапен звук от френския президент Еманюел Макрон, който ускори акцията си против хората, отказващи да се ваксинират против Covid-19.

Макрон съобщи, че иска да " вбеси " неимунизираните, като усложни живота им дотолкоз, че в последна сметка да си слагат имунизацията. В изявление за вестник Le Parisien той също по този начин назова неимунизираните хора безотговорни и недостойни да бъдат считани за жители.

В сряда Франция регистрира рекордните над 335 000 нови случая на коронавирус и още 246 смъртни случая в лечебните заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР